Malkara Önder Çiftçi Danışmanlık Derneği, tarıma ve çiftçilere yönelik çalışmalarını sürdürüyor…
Malkara Önder Çiftçi Danışmanlık Derneği, tarıma ve çiftçilere yönelik çalışmalarını sürdürüyor…
İlçedeki tarımsal faaliyetlerin daha verimli olabilmesini sağlamak amacıyla kanola tarımı hakkında bilgilendirme semineri gerçekleştirildi. Sunumunda kanola bitkisinin ekim zamanı ve ekim şeklinin nasıl olması gerektiğine dikkat çeken Ziraat Mühendisi Ayşe Nur Güzel; kanola üretimindeki risklere, kanolanın gübreleme haritasına ve herbisit ilaçlamasına değindi. Kanolayı kışa 6-8 yaprak arasında sokabildiklerinde -10 -15°C’ye kadar dayanıklı olabileceğine dikkat çekerek, Trakya Bölgesi’nde kanola ekimlerine 15 Eylül itibariyle başlandığını vurguladı.
Kanola Tarımının Önemi
Ziraat Mühendisi Sevcan Arap ise yaptığı sunumda kanola bitkisinin ekonomik boyutunu ele aldı. Türkiye’deki ekim alanının %95’i Tekirdağ ve ilçelerinde gerçekleştirilen kanolayı Trakya çiftçisinin neden ektiğine dikkat çekti. Kanolanın, hayvancılık ve arıcılık sektörünün gelişmesi açısından ekilecek bitkilerin başında geldiğini belirten Önder Çiftçi Ziraat Mühendisi Sevcan Arap; “Kanolayı yazlık ve kışlık yetiştirebilmemiz mümkün olup, özellikle kışlık üretimde dünya verimlerinin ortalamasının iki katı kadar yüksek verim olanağı sağlanmaktadır” dedi.
Yardıma hazırız!!!
Dünyada ve Türkiye’de gittikçe artan bitkisel yağ açığının kapatılması açısından ve daha fazla kazanç için kanola ekilmesi gerektiğini belirten Sevcan Arap, Kanola sezonunun bereketli geçmesini diledi. Önder Çiftçi tarım danışmanları olarak bölge üreticilerine her konuda yardımcı olmaya hazır olduklarını dile getirdi. ( http://www.devrimgazetesi.com.tr/onder-ciftciden-kanola-semineri/Önder TABAK )