Bilgilendirme Eğitim ve Yayım Çalışmalarının 99.’Su Düzenlendi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından tarım faaliyetlerinin daha bilinçli sürdürülebilmesi için kırsal mahallelerde sürdürülen eğitim-yayım çalışmalarının 99.’su gerçekleştirildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve S.S. Tekirdağ Bölgesi Tarım Kooperatifler Birliği ile ilgili yürütülen“Bağcılığı Geliştirme Projesi” kapsamında Şarköy İlçesinde tarımsal kalkınma kooperatifine üye çiftçilere telli terbiye sistemi malzemeleri dağıtıldı.

Şarköy yazlık düğün salonunda  düzenlenen  ve Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok’un yanısıra Şarköy Mahalle Muhtarları ve çiftçilerinin de hazır bulunduğu dağıtım töreninde açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, sahip olduğu farklı toprak, topoğrafik ve ekolojik yapısı nedeniyle ilimizde çok ayrı bir tarımsal ürün desenine sahip Şarköy’ün, tarımsal gayri safi üretim değeri içinde %30’un üzerinde bir paya sahip olan bağcılığın daha da geliştirilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanlığınca da önemli gayretler gösterildiğini belirtti.

Albayrak Tekirdağ bölgesi Tarım Kooperatifler Birliği ile işbirliği halinde bağcılığın daha modern yöntemlerle yapılmasına vesile olacağını dile getirerek “Dolayısıyla daha az masrafla daha fazla ve daha kaliteli mahsul alınmasını sağlayacak olan bir üretim modelinin yaygınlaştırılmasına yönelik hazırlanan projemiz 2017 yılında da kapsamı genişletilerek devam edecek. Maliyetinin %70’i Büyükşehir Belediye Başkanlığınca karşılanan bu proje; Şarköy ilçesinin Çınarlı, Gaziköy, Mursallı, Yayaköy ve Yörgüç olmak üzere beş kırsal mahallemizde uygulanacak. Sınırlı Sorumlu Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerine üye 54 çiftçimizin yaklaşık 158 dekar bağında uygulanacak proje ile çiftçimiz; baş ve ara direkler, ankraj seti, çelik tel, tel kilidi, T profil ve kelepçe takımlarını içeren malzemelerden faydalanmış olacak dedi.

Projenin ikinci yılında talebi olan başka mahallelerde kapsama alınabilecek. Yedi yaş ve daha genç bağlarda uygulanacak bu proje ile bir çiftçinin en fazla üç dekar bağında yüksek telli terbiye sistemi tesis edilecek.

Projenin yararlı olduğu diğer çiftçilerimizle de görülüp, anlaşıldıktan sonra uygulamanın hızla yayılacağı dolayısıyla da ilimiz üzüm üretiminde ve çiftçi gelirlerinde önemli artışlar olacağı tahmin ediliyor. Gerek yapılan gece eğitimleri gerekse verilen budama eğitimlerinde bir sonraki yıl için taleplerin şimdiden yeter seviyeye  geldiği görülüyor.

Comments are closed.